Κλεμμένα κινητά- Βάση δεδομένων δημιουργούν οι ΗΠΑ

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ! Δυο μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Αμερικής, η AT&T και η T-Mobile ενώνουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία μιας κοινής βάσης δεδομένων και ενός συστήματος που θα μπορούσε να μειώσει τις κλοπές κινητών τηλεφώνων. Αυτό σκοπεύουν να το επιτύχουν «μπλοκάροντας» το ίδιο το κινητό τηλέφωνο και όχι μόνο την SIM και είναι μέρος του σχεδίου της δημιουργίας μιας μεγαλύτερης κρατικής βάσης δεδομένων η οποία προβλέπεται να λειτουργήσει κάποια στιγμή στο επόμενο έτος. Η βάση θα περιέχει στοιχεία και πληροφορίες για όλα τα τηλέφωνα που εκλάπησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το αναγνωριστικό κωδικό «ΙΜΕΙ». Μέχρι στιγμής η κάθε εταιρεία μπορούσε απλά να αχρηστεύσει την κάρτα SIM ενός κλεμμένου κινητού, ο κλέφτης όμως μπορούσε εύκολα να αλλάξει SIM και να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί κανονικά. Με το νέο σύστημα και χρησιμοποιώντας την βάση δεδομένων, οι εταιρείες θα μπορούν να καταγράφουν και να μπλοκάρουν το αναγνωριστικό IMEI τις συσκευής, καθιστώντας αδύνατη την σύνδεση του σε οποιοδήποτε δίκτυο της χώρας. Έτσι οι εγκληματίες δεν θα μπορούν ούτε να πουλήσουν, ούτε καν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι τα κινητά, κάτι που οι εταιρείες ελπίζουν πως θα οδηγήσει στην μείωση των κλοπών. Ήδη η AT&T και η T-Mobile έχουν δημιουργήσει μια κοινή βάση δεδομένων, ενώ σύντομα η Sprint και η Verizon αναμένεται να κάνουν το ίδιο. Μέχρι το τέλος του 2013 όλες οι βάσεις δεδομένων θα ενοποιηθούν, μαζί με μικρότερους παρόχους, ενώ θα συγχωνευθούν και με την διεθνή βάση δεδομένων της GSMA ώστε να μπορούν να αποτρέπουν την εισαγωγή ή εξαγωγή κλεμμένων κινητών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με μια εταιρεία ασφαλείας, υπολογίζεται ότι το κόστος από τις κλοπές κινητών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αγγίξει τα 30 δισεκατομμύρια φέτος, γεγονός που κάνει το νέο σύστημα ιδιαίτερα επιθυμητό για τις εταιρείες κινητής αλλά και για τους καταναλωτές.

Μega σήριαλ με τροχόσπιτα

Σειρά... κρίσης όνομα και πράμα θα είναι το ισπανικό σήριαλ με τα τροχόσπιτα που διασκευάζει το Mega, με στόχο να προβάλει τον Φεβρουάριο.Σύμφωνα με τη Real, το κόστος της ελληνοποίησης δεν θα ξεπερνά τις 70.000 ευρώ ανά επεισόδιο, γεγονός που προμηνύει σημαντικές μειώσεις στο κασέ όλων των εμπλεκομένων. Το κάστινγκ ξεκινά σύντομα ενώ σε ότι αφορά τους βασικούς συντελεστές, η σειρά με τα τροχόσπιτα θα έχει άρωμα «Πολυκατοικίας» αφού το σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βασίλης Θωμόπουλος.

Hurricane Sandy-τυφώνας Sandy

Hurricane Sandy: The Manufactured Crisis to Save Obama
Dan Bidondi reports from new york on hurricane sandy and his encounter with a FEMA agent who warned of a manufactured crisis to take place in October.

Hurricane Sandy-VIDEO
Ο τυφώνας Sandy δεν ήταν απλό μετεωρολογικό φαινόμενο, αλλά άλλη μια τραγική απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων.

Αυτό ισχυρίζεται ο βραβευμένος Αμερικανός μετεωρολόγος Scott Stevens ενώ ακόμα οι Ανατολικές ακτές μετράνε τις πληγές τους από τον σαρωτικό τυφώνα που κατέστρεψε τα πάντα στο διάβα του.

O Stevens ισχυρίζεται ότι στρατιωτική τεχνολογία είναι πλέον σε θέση να παράγει και να κατευθύνει κατά βούληση τρομακτικούς τυφώνες, όπως αυτός που έπληξε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το examiner, η γεωμηχανική είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια.

Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι με αυτές τις τεχνικές δημιουργήθηκαν εκείνες οι συνθήκες ώστε ο τυφώνας να οδηγηθεί στο New Jersey

"Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια δυνατή μηχανική", δήλωσε στον αέρα ο μετεωρολόγος, για να "προφητεύσει" τη στροφή της κατεύθυνσης του τυφώνα και πάλι προς τις ακτές. Η "προφητεία" ωστόσο έμελλε να αποδειχτεί σωστή: στις ειδήσεις του CBS News το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι η διεύθυνση της Sandy είχε αλλάξει, επιστρέφοντας και πάλι προς τις ακτές, με κατεύθυνση το New Jersey.

Ο Stevens ισχυρίστηκε ότι όλα γίνονται για να ανοίξει η οικονομία του κατασκευαστικού τομέα σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας. "Όλα έχουν να κάνουν με τις επισκευές και την ανοικοδόμηση. Με το ξόδεμα χρημάτων μετά την καταστροφή".

Οι δηλώσεις του μετεωρολόγου ακολουθήθηκαν από κυβερνητικές εξαγγελίες του Κογκρέσου για τις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με αυτές, οι πολιτείες που υπέστησαν καταστροφές (Connecticut, New Jersey, Pennsylvania και Massachusetts) μπορούν άμεσα να χρησιμοποιήσουν άμεσα ομοσπονδιακά κονδύλια για να καθαρίσουν τα συντρίμμια και να περιορίσουν τη ζημιά.

Τα μετεωρολογικά αυτά υπερόπλα χρησιμοποιούνται ήδη από τη δεκαετία του '60, ως μέσο ανακατανομής του πλούτου: "χρησιμοποιούν τα καιρικά φαινόμενα ως όπλα για να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύεται η παγκόσμια κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση στην οποία πληρώνουμε τους ρύπους μας" καταλήγει ο Stevens.

2012 Athens Photo Inspiration

Το Athens Photo Inspiration είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας στην Ελλάδα και φέτος θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά, την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου.
Όσοι συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πάρουν μέρος σε έναν φωτογραφικό «μαραθώνιο» στο κέντρο της Αθήνας. Ουσιαστικά δηλαδή, μέσα από τη δική τους ματιά, σε διάρκεια έξι ωρών και μέσα από τέσσερα θέματα, με εμφανή προσανατολισμό στην πόλη και την εμπειρία της, όπως αυτή διαμορφώνεται, θα προσπαθήσουν να πείσουν τους κριτές για το ταλέντο τους στη φωτογραφία.
Ο διαγωνισμός που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας θα κορυφωθεί με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών, την απονομή βραβείων καθώς και την ειδική έκθεση (που θα ακολουθήσει) με τις βραβευμένες φωτογραφίες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου.
Το σημείο συνάντησης έχει δοθεί την Κυριακή, στην «Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων. Ο διαγωνισμός την Κυριακή θα αρχίσει στις 11π.μ. και θα τελειώσει στις 18:00.

ΤΙΜΕΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013

Τα αυτοκόλλητα σήματα καταργήθηκαν και θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά, οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Αφού τα εκτυπώσουν θα πηγαίνουν στις τράπεζες, ταχυδρομεία ή εφορίες και θα τα πληρώσουν.

Το κόστος των τελών κυκλοφορίας για το 2013 ξεκινά από 22 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.320. Συγκεκριμένα:

-Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ

-Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ

-Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ

-Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ

-Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ

-Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ

-Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ

-Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ

-Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ

-Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ

-Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1 Νοεμβρίου του 2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:

Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.) - Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ

-0 – 100 (γρ./χλμ. ευρώ)

-101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 ευρώ

-121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ

-141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ

-161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ

-181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ

-201 – 250 (γρ./χλμ. 2,80 ευρώ

-Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ

16χρονος Αλγερινός με μαχαίρι απειλούσε συμμαθητές και καθηγητές

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν χθες μαθητές και καθηγητές στο γυμνάσιο της οδού Σουρμελή στην πλατεία Βάθη, όταν ένα μαθητής εισέβαλε στις έντεκα το πρωί στο χώρο του σχολείου και κρατώντας μαχαίρι άρχισε να απειλεί μαθητές και καθηγητές.
Αιτία ήταν η αποβολή που είχε πάρει ο 16χρονος με καταγωγή από την Αλγερία και αποφάσισε να εκδικηθεί τους καθηγητές του. Τελικά στο άκουσμα των σειρήνων των περιπολικών της αστυνομίας τράπηκε σε φυγή, ωστόσο οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν κοντά στην Ομόνοια.